Események

2015. november 26, Csütörtök, 12:05 Startra készen áll a korszerű hulladékgyűjtő flotta
Bemutatták az újságíróknak azokat a hulladékgyűjtésre alkalmas járműveket, melyek nemrégiben érkeztek a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 61-es út mentén elterülő hulladékkezelő telepére. Az új projektrésznek köszönhetően, 10 kommunális hulladék gyűjtésére, és 2 szelektív hulladék gyűjtésére alkalmas gépjárművel nőtt a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Program gyűjtőjárműveinek száma.
Startra készen áll a korszerű hulladékgyűjtő flotta
2015. november 13, Péntek, 11:44 Újabb járművek és eszközök érkeznek a kaposmenti a hulladékkezelő telepre

Közel 1,2 milliárd forint összértékű gépek és eszközök érkeznek ezekben a napokban az új kaposvári hulladékkezelő telepre. A Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Program fő beruházásán túl - annak többlet műszaki tartalmaként - szállítójárművek, hulladékgyűjtő edények, és egyéb informatikai rendszerek beszerzését valósítja meg a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás.
Újabb járművek és eszközök érkeznek a kaposmenti a hulladékkezelő telepre
2015. november 11, Szerda, 10:40 A szemléletváltoztatás mindannyiunk érdeke
Már a 61-es út mentén található, új hulladékfeldolgozó telepre kerül a kaposvári és a környékbeli településekről származó kommunális és zöldhulladék. Itt pedig gondoskodnak arról, hogy a lehető legkevesebb kerüljön az új hulladéklerakóba, amelynek a tervek szerint legalább 30 évig kell kiszolgálnia a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás lakóit. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a lakosság is változtasson jelenlegi hozzáállásán, és szelektíven gyűjtse az újrahasznosítható hulladékokat. Erről és az új hulladékkezelő telep működéséről Szilágyi Ádámmal, a létesítmény ügyvezetőjével beszélgettünk.
A szemléletváltoztatás mindannyiunk érdeke
2015. október 8, Csütörtök, 10:41 Az új hulladékgazdálkodási rendszerrel a jövőt óvjuk meg
Történelmi esemény részesei vagyunk, hiszen, az új hulladékkezelő telep átadásával véget vetünk annak az évszázados gyakorlatnak, amellyel a hulladékokból hegyeket hoztunk létre, s egy teljesen új, környezetkímélő hulladékgazdálkodásba kezdünk – hangsúlyozta köszöntőjében a Kaposvár határában épült új hulladékkezelő központ átadó ünnepségén Szita Károly polgármester, a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke.
Az új hulladékgazdálkodási rendszerrel a jövőt óvjuk meg
2015. október 3, Szombat, 10:37 "Gyűjtsön szelektíven" és "Komposztáljunk helyesen!"
Az új hulladékgyűjtő edények kiosztásakor és átvételekor, a lakosság tájékoztató anyagokat kap "Gyűjtsön szelektíven" és "Komposztáljunk helyesen!" címmel.
2015. október 1, Csütörtök, 10:31 Megkezdődött a hulladékgyűjtő edények kiosztása
A családi házas övezetekben élő kaposváriak október hétvégéin vehetik át a tárolóedényeket a körzetükhöz tartozó szavazóhelyiségben, amelyről a napokban előzetesen írásos értesítést kapnak.
Megkezdődött a hulladékgyűjtő edények kiosztása
2015. szeptember 28, Hétfő, 06:24 Új kiadványaink
Megjelent a "Tiszta lappal" és a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Társulás Információs kiadványa
Új kiadványaink
2015. szeptember 14, Hétfő, 09:20 Fotópályázat – Válogatós hétköznapok
A Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás fotópályázatot hirdet a kaposmenti térség lakóinak részére Válogatós hétköznapok címmel a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Program megvalósulásának alkalmából.
Fotópályázat – Válogatós hétköznapok
2015. szeptember 3, Csütörtök, 12:06 Szemétkedünk?
Kirakattárlat a környezetvédelem és a hulladék újrahasznosítása témájában szeptember 5-én, 17:30-kor, a sétáló utcában!
Szemétkedünk?
2015. szeptember 3, Csütörtök, 10:22 Lakossági fórumok indulnak
A Társulás vezetése, 18 helyszínen várja a lakosságot, hogy elsőként tájékozódhassanak az új programról.
Lakossági fórumok indulnak
Utolsó frissítés: 2015-11-26

Hasznos tudnivalók!

December 1-jétől változik a szelektív hulladékgyűjtő edények átvételének rendje

Több mint 7700 szelektív hulladékgyűjtő edény már gazdára talált Kaposváron. A város családi házas és zártkerti övezeteiben a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés a december 14-i hétvégén kezdődik.

Gyűjtsön szelektíven ön is!

Az elmúlt években egyre többször találkozunk a szelektív hulladékgyűjtés fogalmával.

A projekt adatai

Közérdekű tudnivalók

Hulladékgazdálkodási módszerek célcsoportonként

A projekt során megvalósításra kerülő új hulladékgyűjtő rendszer a következők szerint épül fel. Lakosságtól történő hulladékgyűjtés a hulladékkezelő 30 km-es körzetén belül, illetve azon kívül, továbbá a közintézményektől (oktatás, egészségügy, közhivatalok) és a gazdasági élet szereplőitől történő hulladékgyűjtés.

A célok és az elérésükhöz vezető út

A Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás jelen tevékenysége két fő irányban, két programban mozog. Az első a 2011-ben már megvalósítási szakaszba jutott Kaposmenti Hulladéklerakó Rekultivációs Program, a másik a jelen kiírás tárgyát képező Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Program.

A Társulás települései

Korunk egyik legégetőbb, leginkább megoldásra váró kérdése a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés témaköre. A projekt területén, a Dél-Dunántúli régióban három nagyobb hulladékgazdálkodási program működik, ezek szinte az egész térséget lefedik.

A térség kommunális hulladékainak kezelése

A mintegy 154.000 lakost magába foglaló társulási területen a települési szilárdhulladékok begyűjtését, kezelését jelenleg egyetlen közszolgáltató, a KVG Zrt. végzi.

Ajánlattételi felhívás

Helyi beszerzési szabályzat szerinti nyílt eljárásban

Feltételes ajánlattételi felhívás

(helyi beszerzési szabályzat szerinti nyílt eljárásban)

Ajánlattételi felhívás (rekultiváció)

Ajánlattételi felhívás (rekultiváció)